Història del Club

Foto: Jordi Rins i Albert Garriga, al Campionat del mon de veterans, cel.lebrat a Hohhot (Xina) – Juny del 2010

Història del club

Al barri del Congrés , el tennis taula es va iniciar al voltant de 1958 al local de “l’Associació de famílies San Pio X “.

El promotor i entrenador va estar JOSEP MARIA ANDREU VERGARA .

Es va començar a competir en una lliga que organitzava el Bisbat de Barcelona i que es deia Obra Atlètico recreativa “ (OAR).

Posteriorment la “Federació Barcelonesa de tenis de mesa”, va crear la seva propia lliga, on varem participar. L’equip , en aquells temps es deia “Mare nostrum”.

Jugadors importants dels anys seixanta van ser Francesc Prat ,Robert Prat,Sebastià García, Balibrea, Ajo, i joves com Torrell, Puerto i Rins .

Tancament de l’Agrupació i canvi d’ubicació

L’activitat del tennis taula era una de moltes que se’n feien a l’entitat (sessions de cinema, coral, bàsquet, escacs, teatre, dansa catalana i excursionisme) ,però per motius econòmics es va haver de tancar.

Així doncs entre el 1968 i el 1972 es va continuar  el tennis taula a l’antiga esglèsia del barri del congrés  on es va incorporar el jove Toni Alemany.

b02

Canvi de nom i reobertura

Sobre el 1972 es va poder reobrir l’entitat amb el nom de “Agrupación de Coros i danzas Viviendas del Congreso” .

Posteriorment, es renombra com “Agrupació Congrés”, dins la qual s’incorpora la secció de tennis taula que, poc a poc, va anar creixent en equips i jugadors.

En aquell temps Xavier Fàbregas i Jordi Feliu van fer una gran tasca com entrenadors d’alt nivell  de nens i joves.

Bon record tenim de Josep Madurell, Román Caudet, David Sanz, Juan Antonio Expòsito, Albert Garriga, Climent Peña, Dani Carbonell, Manuel Carmona, Josep Pretel, Miguel Ramirez, Antoni Figueras, Javier Feliu , Jordi Gual, i altres. Molts dels quals encara están en actiu .

Cap a 1990 s’incorpora dins el tennis taula la secció de veterans que han aportat un bon record tant humà com competitiu al nostre club.

Participació a Lligues i campionats i exits esportius

Els jugadors veterans  del club han estat molt actius en la participación en lligues i campionats  provincials i nacionals, europeus i mundials .

A l’any 2000, a Cambados, es va aconseguir ascendir a primera nacional, però es va desestimar l’opció per motius econòmics.

En els campionats d’Espanya i de Catalunya de veterans, s’han aconseguit molts pódiums .

El jugador Josep Madurell, ha quedat mes de 54 vegaders campio d’espanya de veterans, entre las modalitats d’individual, dobles i per equips. 

Tanmateix va aconseguir quedar tercer en el campionat Europeu de Veterans del 2019, celebrat a Budapest (Hongria), que es el podi mes important de l’història del club, fins ara (2019). 

Actualment (2023) es el campio d’Europa de Veterans de mes de 85 anys 

A la “Nit de l’Esport” (“dia de l’esport” en l’actualitat) del districte de Sant Andreu sóm nombrats i reconeguts, (desde el seu començament, fa mes de 10 anys), per la nostra trajectoria,  implicaió i resultats, durant tots aquests anys.

Davant de tot, les persones que han format i formem part de l’engranatge del club tennis taula Congrés, tenim present:

– El respecte als companys i rivals

– Les ganes de pasar-ho be

– La consciencia de les limitacions de tot tipus i amb tot l’esperit de superació en el joc, dins les nostres possibilitats

Temporada 2021-2022

La composició dels jugadors del any 2021-2022 ens ha deixat aqueste foto de grup, encara que faltan 30 jugadors que per causes diverses no van poguer asistir el dia en que es va fer la fotografía

Temporada 2023-2024

El nombre de jugadors, en aquesta temportada , a superat totes las nostres previsions i estem al màxim d’ocupacio que pot permetre la nostre instalació: Som 58 jugadors||||| 
A la foto nomes estem 35 jugadors, perque la resta (22) no van poguer venir a fer-se-la, per diferents motius.